About

Forgetting Feet,
a music-talk encounter

FORGETTING FEET UDGIVELSER:

Birds Came Suddenly, Nice Guy Press, 2010.
Of All the Words, Nice Guy Press/Adlib, 2007.
Audiopoesi – en antologi, Geiger Records, 2006.
Living in Forgetfulness, Nice Guy Press/Adlib, 2005.
Forgetting Feet, Demo CD, Aaby Road Studio, 2002.
Publikation uden navn, antologi, Publikation cjb., 2001.
Cascade, Instruktør på Forgetting Feet Musikvideo (vist på Roskildefestival ’05 og CPH DOX ’06), Den Pilende finger, 2003.

Det er efterhånden mange år siden at den 40-årige herboende dansk/amerikansk digter Egil Dennerline flyttede til Danmark. Her mødte han den ligesindede organist Palle Hjorth og et år senere, sammen med guitaristen Mikkel Rørbæk og trommeslageren Anders Holm, dannede bandet Forgetting Feet. Siden er det blevet til en lang række koncerter på jazzfestivalerne i København og Århus, Roskildefestival, diverse højskoler og caféer, museer, litteratur-arrangementer, samt Nordischer Klang i Tyskland, hvor det musikalske eventyr Lånte Fjer blev opført, et eventyr Egil skrev med sin mor, forfatteren Susanne Jorn.

Forgetting Feet er længe blevet rost for deres blanding af musik & ord, hvor et fælles lydbillede bliver skabt. I den forbindelse, skriver Arko Højholt i Soundvenue, ”Sjældent hører man en så skråsikker balance mellem ord og rytme, ja, der bliver faktisk brudt op til flere barrierer ned her – faktisk så mange, at selv folk med lyrikfobi vil kunne være med.” Ordene og musikken flyder sammen og understøtter hinanden.

I live sammenhæng, er Forgetting Feet improvisationsmusik af højeste klasse. Bandet træder ind i et kollektivt univers, hvor øjeblikket er afgørende. Både musik og ord dyrker spontanitet og improvisation. Musikerne reagerer på digteren – digteren påvirkes af musikken. Ordene bevæger sig fra ansigt til ansigt, fra status til status, landskab til landskab, lyskryds til lyskryds, liv til liv og fra drøm til drøm. Musikken bevæger sig mellem jazz, blues, rock, funk, country, folkemusik og ambient. Forgetting Feet er en rejse i ord og lyd.

Legater og Priser:
Statens Kunstråd (gennem Kanonhallen med Units)
KODA
Dansk Forfattercentrum
Dansk Artist Forbund
Dansk Musiker Forbund
ROSA
Autorkontoen
Kbh kulturfond
DJBFA