Egil Dennerline

Dansk/amerikanske Egil Dennerline voksede op i USA men flyttede til Danmark i 1998. Debuterede som digter med bogen Feeding Pigeons (Bird Press, USA) i 1996 og har siden udgivet bøger både i USA og Danmark. Han er aktuel med den anmelderroste digtsamling The Foreign Familiar på Forlaget Politisk Revy (2014).

Egil har en særlig interesse i at samarbejde med kunstnere i andre kunstarter. I den forbindelse har han medvirket som digter i musik og lyrik arrangementer i USA, Tjekrepublikken, Tyskland og i Danmark, hvor han sammen med orgel og tangentmanden Palle Hjorth, stiftede Forgetting Feet i 1998. Siden da, har de udgivet 3 plader med bandet som har spillet en række koncerter på jazzfestivalerne i København og Århus, højskoler, caféer, museer, litteratur-arrangementer, samt Roskildefestival og Nordischer Klang i Tyskland.

Derudover har Egil bl.a. skrevet til, eller/og indspillet og turneret med The Crooked Spoke, Mads Storm, og Peter Leth. Han har også bl.a. arbejdet med multikunstneren Jørgen Nash, maleren Rama King Nash samt broderen og billedkunsteren Thorsten Dennerline.

Egil er Cand.mag. i Film og producer fra filmskolen super16. Hans spillefilmsdebut som producer var Runar Runarssons “Volcano” (premiere i Cannes 2011 // dansk premiere, 2012). Han var også producer og instruktør sammen med Ole Bendtzen på rejseprogrammet ”Bhutan, rejsen mod lykken” til DR2 i 2011 og har siden produceret til både film og tv, senest Vilde Venner til Ramasjang via Pilot Film.

LAST UPDATED IN 2010